"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Romanların Kur’ân heyecanı

27 Ağustos 2014, Çarşamba
Zonguldak’ta Kur’ân kursunu başarıyla tamamlayan Roman vatandaşlar için düzenlenen ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu
Zonguldak’ta Kur’ân kursunu başarıyla tamamlayan Roman vatandaşlar için mezuniyet töreni düzenlendi. Baştarla Mahallesinde mescitte 3 ay boyunca Yaz Kur’ân Kursu’na giden ve yaşları 6 ile 80 arasında değişen 50 Roman vatandaşı için Baştarla Camii’nde tören düzenlendi. Müftü Nuh Korkmaz ve diğer cami imam – hatiplerinin de katıldığı törende, Kur’ân-ı Kerîm ve ilahi okuyup sofra adabı üzerine skeçler hazırlayan Roman öğrenciler, büyük alkış aldı. Programın sonunda öğrencileri tebrik eden Müftü Korkmaz, “Hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Hepimiz Müslümanız. Dinimizi en iyi şekilde öğrenerek iyi insan olacağız. Sizdeki bu aşk ve şevki gördük. İnşallah daha uygun şartlarda din eğitimi alabilmeniz için mescit ve Kur’ân kursu binası yaptıracağız” dedi.

Daha önce yaşamadığımızı anladık

Kursu başarıyla tamamlayan Elmaz Kocasoy(27), “Çok güzel şeyler öğrendik. Daha önce yaşamadığımızı anladık. Allah’ımızı, Peygamberimizi, ibadetlerimizi her şeyi öğrendik. Evimizde açıp Kur’ânımızı okuyabiliyoruz. Bayanlarla toplanıp sohbet verebiliyoruz. Elhamdülillah her şey çok güzel.” dedi. Kayınvalidesi Neriman Kocasoy(55) ise en güzel şeyin Kur’ân’ı öğrenmek olduğunu kaydetti. Kur’ân kursu öğreticisi Çağla Demir ise şunları söyledi: “Daha önceden geliyorlardı ama bu kadar yoğun değildi. Dersimizi küçük bir mescitte veriyoruz. 5 yaşındaki kız erkek çocuklardan başlayarak 80 yaşındaki ev hanımlarına gelinceye kadar 50 öğrencimiz var. Hamdolsun çoğunluğu Kur’ân’a geçti. Kursa başladığımızda Peygamber Efendimizin ismini ve Kelime-i Tevhid’i bilmiyorlardı. Şu an çok yol kat ettik. Daha da edecek inşallah. Onlar çok memnun ben de onlardan memnunum. Rabbim daim eder inşallah.”
Okunma Sayısı: 584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı