"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geleceğimiz engelli olmasın

27 Ağustos 2014, Çarşamba
Terme Engelliler Derneği, ilçe sınırlarında yapılmak istenen kömürlü termik santrale karşı çıkarak protesto etti. ‘Geleceğin engelli olmasın, yaşam alanına sahip çık’ diyerek slogan atan üyeler, Termeli vatandaşlara, duyarlı olmaları konusunda birliktelik çağrısında bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan eyleme vatandaşlar da eşlik etti. Engelli vatandaşların tepki gösterdiği santral eylemi, yapılan basın açıklamasının ardından son buldu.
Temiz enerji istiyoruz
Dernek Başkanı Ahmet Kökten, sağlıklı toplum için ilçede santral istemediklerini, temiz çevre istediklerini söyledi. Kökten, şöyle devam etti: “Santrallerin çevreye ve doğaya attıkları atıkların zararları, yapılan istatistiklerle kanıtlanmış ve istatistiklere baktığımızda Avrupa içinde 18 bin 200 kişi ortalama yaşam süresini tamamlamadan ölüyor. Neden Avrupa bu rakamları görünce temiz enerjiye geçiyor, zararlı tesislerin yerini güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynakları alıyor. Biz bir sivil toplum kuruluşu Terme Engelliler Derneği olarak, Terme’de yaşayan bu ilçenin havasını soluyan, suyunu içen ve tarımından beslenen bir birey ve halkı olarak, yatırımcıya ve yatırıma karşı değiliz ama kirli olan enerjiye karşıyız.” 
Okunma Sayısı: 490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı