"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ALMAN MEDYASI DİLSİZ

28 Ağustos 2014, Perşembe
Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği yönetimi, “Almanya’da yakılan camiler Alman medyasının umurunda değil” dedi.
Alman medyası dilsiz
Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) Almanya’da camilerin art arda saldırıya uğramasına rağmen kimsenin bunu umursamadığı eleştirisi yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan DİTİB yönetimi, “Almanya’da yakılan camileri gündemine almayan alman medyası dilsiz” dedi. DİTİB’den yapılan açıklamada, “Almanya’da birkaç gün içinde farklı şehirlerde üç cami kundaklanmıştır. Bu kundaklamaların ikisinde zanlılar ateşi caminin içinde daha fazla alana yayabilmek için bizzat Kur’ân-ı Kerîm nüshalarını kullanmıştır. Böylece bu saldırıların, özellikle İslâm’a ve Müslümanların inanç değerlerine yönelik olduğunu göstermişlerdir. Aynı zamanda Federal Almanya Hükümeti’nin Federal Alman Meclisi’nde verilen bir soru önergesine verdiği cevaptan elde edilen sonuçlara göre, camilere ve Müslümanlara yapılan saldırılarda bir artış gözlenmektedir” denildi.

BU HABERLERE YER VERİLMİYOR

Alman medyasını ve siyasileri eleştiren DİTİB açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ancak bu durum karşısında, Almanya çapında yayın yapan medya organlarının, camilerin kundaklanması haberlerine çok az yer vermesi de ayrıca düşündürücüdür. Aynı şekilde bu olaylar hakkında çok az siyasinin olaylardan ancak birkaç gün sonra ve Müslümanların bariz bir şekilde bu umursamazlığa şaşkınlıklarını ifade etmelerinden sonra beyanat vermeleri de üzüntü vericidir. Özellikle NSU skandalının ortaya çıkmasından sonra toplumun ve siyasetin bu son kundaklamalar karşısında şiddete ve nefrete karşı tavır alma yerine yine umursamazlık göstermeleri, çoğu Müslüman için anlaşılamaz bir durumun da ötesindedir.”

HER İNANCA SAYGI DUYULSUN


Siyasiler ve resmî makamlardan hassasiyet talep eden DİTİB, “Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) olarak kime yönelik olursa olsun, cami, kilise, sinagog ve diğer ibadethanelere ve müntesiplerine yapılan her türlü saldırı ve şiddet eylemini büyük kararlılık ve nefretle bir kez daha kınıyoruz. Başka dinî kurumların benzeri saldırılara uğradıklarında resmî makamların ve siyasilerin gösterdikleri hassasiyetin aynısını Almanya’daki Müslümanlara ve onların kurumlarına yönelik ırkçı saldırılar söz konusu olduğunda da göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 648
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı