"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni kabine yarın

28 Ağustos 2014, Perşembe
Cumhurbaşkanlığına seçilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP 1. Olağanüstü Kurultayı’nda, bu yolda birlikte yürüdükleri, içlerinden biri olan ortak adayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, Cuma günü (yarın) inşallah yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır” dedi.
AKP’ye akreditasyon kınaması

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), AKP 1. Olağanüstü Kongresi’ni izlemek isteyen medya kuruluşlarına yönelk akreditasyon engelini kınadı. Açıklamada, “Kendi görüşünden olmayan medya kuruluşlarını engelleyerek halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını yok sayan iktidarın bu tutumunu kınıyoruz.” denildi. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan TGC, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kendi görüşünden olmayan medya kuruluşlarını engelleyerek halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını yok sayan iktidarın bu tutumunu kınıyoruz. İktidarı barış ve demokrasinin hâkim olduğu, basın özgürlüğünün korunduğu bir ülke için akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye davet ediyoruz.”

Fitne tohumlarını yok edeceğiz


Davutoğlu, millet arasında ekilmiş olan fitne tohumlarını yok edeceğiz dedi. Erdoğan’ın ardından kongrede konuşma yapan AKP Genel Başkanı Davutoğlu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye’ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüşüye çıkana kadar gece gündüz çalışacağız.” dedi. Davutoğlu, konuşmasında şunları da kaydetti: “AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu: “Bundan sonra bürokrasiyi kontrol etmek suretiyle devleti ele geçirmek isteyenler, ister cunta heveslileri olsun, ister belli loca mahvilleri olsun, ister paralel devlet yapıları şeklinde olsun, hiçbir şekilde devletimize nüfus edemeyecekler.”

Cumhurbaşkanlığı ilkelerine sadık değil


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca, Cumhurbaşkanlığı yemininin her satırı ile ters düştüğünü ileri sürdü. Çıray, yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Erdoğan, bütün siyasi hayatı boyunca Cumhurbaşkanlığı yemininin her satırı, hatta her kelimesi ile ters düşmüştür. Bu ülkenin insanlarını kutuplaştırmış, ayrıştırmıştır. Peki, yeminde yer alan, ‘Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma’ sözleri üzerine nasıl yemin edecek? Bu cümledeki her kelimenin temsil ettiği değerleri yok etmedi mi? Bu değerlerin ve ilkelerin hangisine sadık kaldı? Soruyorum, yok ettiği bu değerlerler için nasıl yemin edebilecek? Atatürk’e ayyaş diyen; milliyetçiliği ayaklar altına alan biri, Türk milleti üzerine ant içemez.”

Devir teslim töreni için Ankara’dalar


Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etme ve devir teslim törenine katılacak liderler ve uluslar arası kuruluş temsilcileri Ankara’ya gelmeye başladı. Bu sabahtan itibaren Ankara’ya gelen yabancı konuklar arasında Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Dmitry Mezentsev, Venezüela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi, Swaziland Başbakan Yardımcısı Paul Dlamini ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov bulunuyor. Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Cezayir Ulusal Konsey Başkanı Abdelkader Bensalah, Fas Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimma Gnassingbe ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Mahmud dün Ankara’ya geldiler. Aralarında D-8, Afrika Birliği, OECD gibi kuruluşların bulunduğu uluslar arası örgütlerin temsilcileri de karşılandılar.

Amerika maslahatgüzar gönderiyor

ABD Başkanı Barack Obama, cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılması için ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess L. Baily’i görevlendirdi. Beyaz Saray, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni dâvetine yönelik açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın bugün başkanlık delegasyonunu Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı töreni için görevlendirdiği kaydedildi.

Yeni kabine Cuma günü

Cumhurbaşkanlığına seçilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP 1. Olağanüstü Kurultayı’nın yapıldığı Ankara Spor Salonu’na gelişinde, salonun dışındaki vatandaşlara hitap etti. Bu yolda birlikte yürüdükleri, içlerinden biri olan ortak adayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, Cuma günü inşallah yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır” dedi. Erdoğan, konuşmasında Davutoğlu’nun emanetçi olarak görülmemesini istediğini söyledi. Erdoğan, daim partisiyle birlikte yürümeye devam edeceğini belirterek, anayasal ve yasal yetkiler dairesinde, tarafsızlığını zedelemeden, iktidarın millete hizmet üretmesi için destek ve katkılarını sunmayı sürdüreceğini söyledi. Erdoğan, konuşmasında şunları da kaydetti: “Bu hareket 14 asır önce Mekke’nin yalçın dağlarına inzal olmuş Allah kelâmını, onun âlemlere rahmet olarak gönderilmiş nebisini, kendisine rehber edinmiş bir harekettir. Bu hareket, Ahmet Yesevi’den Mevlânâ’ya, Hacı Bektaş Veli’den Hacı Bayram Veli’ye, Yunus Emre’den Fuzuli’ye, Ahmedi Hani’den Mela Ciziri’ye, Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl’a, Mehmet Âkif’ten Sezai Karakoç’a kadar, o tatlı pınarlardan kana kana içmiş, o bereketli pınarlardan beslenmiş bir harekettir.”

Cumhuriyet tarihinde örneği yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilliğini sona erdirmek için gerekli işlemleri yapmayarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Vural, suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı seçilen kişinin TBMM üyeliğinin Anayasa’nın açık hükmü gereği sona erdiğini savunarak, Erdoğan’a milletvekili ve Başbakan olarak devlet yetkisinin Anayasa’ya aykırı şekilde kullandırıldığını ileri sürdü. Bu durumun Cumhuriyet tarihinde örneği olmadığını ifade eden Vural, Anayasa’nın ihlâli dolayısıyla ilgililerin sorumluluklarının yaptırım gücüyle karşılanması gerektiğini savundu. Çiçek’in Erdoğan’ın milletvekilliğinin sona erdirilmesiyle ilgili hiçbir işlem yapmayarak görevini kötüye kullandığını öne süren Vural, TBMM Başkanı Çiçek hakkında soruşturma yapılarak, kamu dâvâsı açılmasını da talep etti. 
Okunma Sayısı: 809
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı