"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa ve İçtüzük havada uçtu

29 Ağustos 2014, Cuma
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ant içme töreni öncesi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in söz talebini reddettiği CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı’na fırlattı. CHP milletvekilleri, Çiçek’in tutumunu protesto ederek, Erdoğan ant içmeden Genel Kurul salonundan ayrıldı. TBMM Genel Kurulu, Erdoğan’ın ant içme töreni için olağanüstü toplandı.
TBMM Başkanı Çiçek’in, birleşimi açtığını duyurmasının ardından Altay söz istedi. Çiçek, önce toplantı yeter sayısı olup olmadığının tesbitine ilişkin elektronik yoklama yapacağını belirtti. Toplantı yeter sayısı olduğunu açıkladıktan sonra tekrar söz isteyen Altay’ın talebini kabul etmeyen Çiçek, “İçtüzüğe göre yemin törenini icra etmek mecburiyetindeyiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı ant içme törenlerinin devlet hayatında çok özel ve anlamlı yeri olduğunu belirten Çiçek, “Bu anlamlı günü Meclisimiz’e yakışan onurla, vakarla bugüne kadar hep icra ettik. Bugüne kadarki gelenek ve teamüller neyse bunu hiç istisnasız bugün de uygulamak durumundayız” diye konuştu. Altay’ın usûle ilişkin söz talebi ısrarını sürdürmesi üzerine Çiçek, “Bu tartışmaları her vesileyle yaparız, ama bugün tartışma yapma imkânımız yok. Bugünkü toplantı olağanüstüdür ve özel mahiyette toplantıdır. Usûl ve teamül açısından tartışma imkânı yok” dedi. Bunun üzerine Altay, elinde tuttuğu Anayasa ve İçtüzük kitabını, ayakta durduğu CHP sıralarının önünden Başkanlık Divanı’na doğru fırlattı ve CHP milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul salonunu terk etti. 
Okunma Sayısı: 638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı