"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balkan devletlerinin geleceği AB’de

29 Ağustos 2014, Cuma
Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, “Balkan devletlerinin geleceği Avrupa Birliği’nde” dedi.
Gabriel, Almanya Ekonomi Bakanlığında, “Batı Balkan Ülkeleri Konferansı” için Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Kosova ve Makedonya ile AB üyeleri Hırvatistan ve Slovenya’dan gelen bakanlara hitaben bir konuşma yaptı. “Balkan devletlerinin geleceği Avrupa Birliği’nde” diyen Gabriel, sadece üyelik umudu sayesinde Güney Doğu Avrupa’da refah ve sosyal güvenliğin arttığını kaydetti.Rekabetin olması, yargının sağlıklı işlemesi ve yatırım altyapısı için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Gabriel, ülkelerin AB standartlarına güçlü bir şekilde yönelmeleri durumunda yatırımcıların güveninin artacağını vurgulandı. Doğu ve Orta Avrupa Derneği Başkanı Marcus Felsner ise Balkan ülkelerinin müzakere sürecinde bekletilmemesi uyarısında bulunarak, “AB, bölgedeki etkisini üyelik sürecinde isteksiz davranarak riske atmamalı” uyarısında bulundu. Batı Balkan Ülkeleri Konferansı’nda, AB üyesi Arnavutluk’un yanı sıra 1990’lı yılların başında eski Yugoslavya’nın dağılmasıyla kurulan, ancak aralarında siyasî anlaşmazlıklar süren 7 Balkan ülkesi temsil edilecek. Eski Yugoslavya’nın dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden Slovenya, 2004 yılında AB üyesi olmuştu. Yine eski Yugoslavya ülkelerinden Hırvatistan, 2013 yılında AB üyeliğine kabul edilmişti. AB, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya Cumhuriyeti’ne “adaylık” statüsü verirken, Bosna Hersek ile Kosova “potansiyel aday ülkeler” konumunda bulunuyor. 
Okunma Sayısı: 492
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı