"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB, ‘yolsuzluğu önleme’ projesi istedi

29 Ağustos 2014, Cuma
Avrupa Birliği, Türkiye’de yolsuzluğun önlenmesi konusunda hibe programı açarak Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşlarından yolsuzluğu önleme adına proje istedi.
Avrupa Birliği (AB), Türkiye’de yolsuzluğun önlenmesi konusunda hibe programı açtı. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında dünyadaki bütün gözler Türkiye’ye çevrildi. 4 bakanın istifa ettiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında hükümetin emniyet güçlerine ve hukuka açıkça müdahale etmesi AB’nin tepkisini çekti. Üyelik sürecindeki Türkiye’nin yaşadığı büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası sivil toplum kuruluşlarının kapsamlı raporları ve projelerini görmek isteyen AB yetkilileri, www.cfcu.gov.tr sitesinden duyurduğu ilânın başlığı ‘Yolsuzluğun Önlenmesi ve Etiğin Teşviki Hibe Programı’ şeklinde belirtiliyor. AB, Sivil Toplum Kuruluşlarını yolsuzluğun önlenmesine yönelik projeler yapmaları konusunda teşvik etmek amacıyla yayınlanan teklif çağrısı kapsamında 500 bin Euro’luk hibe dağıtacağını açıkladı.

Amaç: Yolsuzlukla mücadele konusunda farkındalığı arttırmak

Program kapsamında yapılacak projelerin, hizmet alıcıların etik ve yolsuzlukla mücadele konularındaki farkındalığını arttırmak, etik ve yolsuzlukla mücadele alanlarında savunuculuk ve lobicilik faaliyetlerine yönelik olacak. Projelerde sağlanacak toplamdan hibe tutarı olan 500 bin Euro’da projenin durumuna göre en az 40 bin Euro, en fazla 80 bin Euro olarak belirlendi. Hibe başvuru sahipleri için rehberin tam metni, www.cfcu.gov.tr sitesinden görülebiliyor. Proje tekliflerinin son teslim tarihi ise 13 Ekim 2014 saat 16:00 olarak tesbit edilmiş durumda. Konunun uzmanları hibe programı sonrasında açıklanacak 2. yolsuzluk raporunda Türkiye’yle ilgili önemli değerlendirmelerin çıkabileceğini belirtiyor.
Okunma Sayısı: 739
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı