"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretici fındığını depoda saklayınca tüccar mağdur oldu

29 Ağustos 2014, Cuma
Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında gelen fındıkta az rekolte karşısında yüksek fiyat beklentisi içerisine giren üreticiler, ürünlerini pazara indirmek yerine saklamayı tercih edince tüccarların mağdur olduğu belirtildi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı ve fındık manavı Evren Enginyurt yaptığı açıklamada, fındık üreticilerinin bu yıl daha temkinli davrandığını söyledi. Fiyatların yükselmesine rağmen üreticinin kararlı olduğuna değinen Enginyurt, “En az 15 lira olmadan ürününü pazara indirmek istemiyor. Hatta bazı üreticilerimiz 20 lira beklentisi içerisine girmiş durumda. Hal böyle olunca fındık piyasasına mal inmiyor. Üretici, ihtiyacı kadar ürünü sattıktan sonra kalanını saklamayı tercih ediyor. Bu da tüccarı sıkıntıya sokmaya başladı. Tablo umduğumuzdan çok daha kötü” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı