"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Obama’dan IŞİD ikazı

30 Ağustos 2014, Cumartesi
Obama’nın ikaz ettiği ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu belirtildi. Son günlerde Batı basınında Avrupa ülkelerinden IŞİD’e katılmaya giden militanların Türk sınırlarından zorluk görmeden geçtiği haberleri yayınlanıyordu.
Obama’dan IŞİD uyarısı
ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da, gündeme dair düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonları ile Suriye’de de askerî eyleme girişme ihtimaliyle ilgili açıklamalarda bulundu. IŞİD’e karşı başarılı bir stratejinin bölgesel ortakların güçlü bir şekilde birlikte hareket etmesini gerektirdiğini belirten Obama, bu bağlamda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye, bu tehdide karşı koymak için gereken koalisyonu inşa etme çabaları kapsamında bölgeye gitmesi talimatı verdiğini söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi’yle toplantı yapan Obama, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve askeri liderlerden de bir dizi seçenek hazırlamalarını istediğini belirtti. Obama, IŞİD’in Irak ve bütün bölge halkına yakın tehdit oluşturduğunu dile getirerek, “Bu sebeple, Irak’taki askerî eylemimiz, halkımızı korumaya ve IŞİD’le mücadele eden ortaklarımızı desteklemeye yönelik daha geniş boyutlu, kapsamlı bir stratejinin parçası olmalı” değerlendirmesinde bulundu. Obama, bunun da Irak’ta bütün ülkeyi birleştirecek kapsayıcı bir hükümetin kurulmasıyla başlaması gerektiğini ifade etti.

“HENÜZ BİR STRATEJİMİZ YOK”
Obama, Suriye’de IŞİD’e karşı muhtemel bir askerî eylem için Kongre’nin onayına ihtiyacı olup olmadığına dair bir soruyu cevaplarken, strateji geliştikçe, istişare halinde olmayı sürdürecekleri Kongre’nin de tartışmaya katılmasını önemli gördüğünü, böylece Amerikan halkının da tartışmanın parçası olabileceğini kaydetti. Obama, “Ancak işi tersinden yapmak istemiyorum. Henüz bir stratejimiz yok. Basında çıkan bazı haberlerin, şu anda bizim durduğumuz noktanın biraz ilerisine geçtiğini görüyorum. Bu sadece benim değerlendirmem değil, ordumuzun da değerlendirmesi. Net planlarımızın olduğundan emin olmalıyız, dolayısıyla bunları geliştiriyoruz. O aşamada, Kongre ile istişare edeceğim ve seslerinin duyulmasını temin edeceğim” dedi. Bölgedeki ülkelerin IŞİD gibi radikal örgütler hakkında “ikircikli olmaya” son vermesi gerektiğini de kaydeden Obama, “Gerçek şu ki, kimi defalar, bu grupların bazılarını kendi çıkarlarına kullanmak üzere finanse etmenin kötü bir strateji olmadığını düşünen devlet aktörleri oldu. Bütün bölgeye mesajımız, bu, Sünnî olsun, Şiî olsun, herkese IŞİD gibi bir örgütün kabul edilemez olduğu, şiddet, kaos, masumları katletme dışında bir vizyon ve ideolojiye sahip olmadığı yönünde bir uyarı alarmı olmalı” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı