"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ERTUĞRUL YALÇINBAYIR: Bütün vesayetler sona ermeli

30 Ağustos 2014, Cumartesi
AKP kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Erdoğan’ın muhalefet partileri ve Yargıtay hakkında “paralel” ifadesini kullanmasını eleştirerek “Türkiye’de en önemli paralel yapı Tayyip Bey’in kendisidir” dedi. Yalçınbayır, ayrıca, “Demokrasi vesayet rejimi değildir. Ne siyasetin vesayeti vardır, ne de kurumların. Demokrasi, denge ve denetim rejimidir” ifadelerini kullandı.
Bütün vesayetler son bulmalı

AKP kurucularından Yalçınbayır, vesayetlerin tamamının sona erderilmesi gerektiğini söyledi. BİA haber merkezine açıklamalarda bulunan AKP kurucularından ve eski genel başkan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, seçilmiş kişinin her istediğini yapamayacağını belirterek şunları kaydetti: “Seçilmişliği istediği her şeyi tek başına yapmak olarak düşünenler seçilmişliğin vesayeti altına girerler. Demokrasi vesayet rejimi değildir. Ne siyasetin vesayeti vardır ne de kurumların. Demokrasi, denge ve denetim rejimidir. “Bu dengeyi ve denetimi kuracak olan yargıdır. Bunu yapacak olan Meclis Başkanı’dır, Meclis’tir, sivil toplum örgütleridir, yürütmedir. Eğer bu denge ve denetim olmazsa kontrol elden çıkar ve seçilmişliği her şeyi yapabilirlik olarak ele alırsanız orada adaleti, huzuru, barışı sağlayamazsınız.

Demokrasi aşağı gidiyor

“Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecini iyi yönetememiştir.” diyen Yalçınbayır, “Hem kurumsal yönetimdeki eksiklikleri hem de bu kurumların sorumluluklarını, kişisel eksiklikleri gördük. Kurumlar kendi üstlerine düşen görevleri yerine getirmemiştir. Dünyadaki 88. demokrasiyiz ve son yaşananlar da gösteriyor ki, Türkiye demokrasisi sıralamanın aşağısına doğru gitmektedir.” dedi. 
Okunma Sayısı: 928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı