"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyada Rusya gerginliği

30 Ağustos 2014, Cumartesi
BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği iddiaları üzerine “acil toplantı’’da bir araya geldi. ABD ve İngiltere’nin başını çektiği Batılı ülkeler, askerî güçlerini derhal Ukrayna’dan çekmesi çağrısında bulundukları Rusya’yı “işgal’’den dolayı sert şekilde kınadı.
Batı-Rusya gerginliği giderek tırmanıyor
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Ukrayna’nın doğusundan gelen en son çatışma haberleri üzerine acil toplantı gerçekleştirdi. BM Siyasî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, Ağustos ayı dönem başkanı İngiltere’nin BM Daimî Temsilcisi Mark L. Grant başkanlığında toplanan BMGK üyelerine, Ukrayna’daki en son gelişmeler hakkında brifing verdi. İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Grant, toplantıda yaptığı konuşmada, Rus askerinin Ukrayna’nın doğusunu işgal ettiğini belirterek, Ukrayna’nın doğusundaki Rus birimlerinin, zırhlı araçlar, topçu birlikleri ve hava savunma sistemleri ile donatılmış bin Rus askerinden oluştuğunu ifade etti.  İşgalin, BM şartına aykırı olduğunu dile getiren Büyükelçi Grant, Rusya’nın işgali yalanlamasının ancak krizin başlamasından beri Ukrayna’ya karşı dürüst olmayan yaklaşımına sığabileceğini bildirdi. ABD’nin BM Daimî Temsilcisi Samantha Power ise Ukrayna kriziyle ilgili yapılan en son toplantının BMGK’daki 24. oturum olduğunu hatırlatarak, Rusya’ya seslenerek, ‘’Çatışmayı durdur. Fakat Rusya dinlemiyor’’ ifadesini kullandı. BMGK toplantısında, ABD ve İngiltere’nin dışındaki Konsey üyesi diğer ülkeler de derhal Ukrayna’dan çekilme çağrısında bulundukları Rusya’yı kınadı.

GÜNDE 36 KİŞİ ÖLDÜRÜLÜYOR
BM, Ukrayna’daki çatışmalarda son bir ayda günde ortalama 36 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Amerika, Avrupa ve Orta Asya Bölümü Başkanı Gianni Magazzeni, Komiserliğin Ukrayna’daki insan hakları ihlallerine ilişkin raporunu BM Cenevre Ofisi’nde açıkladı. Magazzeni, son bir aylık dönemde ülkede, Ukrayna hükümet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçı militanlar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığına dikkati çekerek günde ortalama 36 kişinin çatışmalar dolayısıyla öldüğünü vurguladı. Komisyon raporunda, bu dönemde yaralıların sayısının da bir önceki aya göre iki katına çıktığı ifade edildi. Raporda, 17 Ağustos itibarıyla çatışmalarda ölenlerin sayısının en az 2 bin 220, yaralananların sayısının ise 5 bin 956 olduğu bildirildi.

Okunma Sayısı: 706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı