"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yezidilerin barınma çilesi

30 Ağustos 2014, Cumartesi
Terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silâhlı grupların, Musul’un Sincar ilçesini ele geçirmesinin ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Yezidilerin, barınma çilesi devam ediyor.
 Duhok’un girişindeki Etite Köprüsü’nün altında büyük bir insanî dram yaşanıyor. Çoluk, çocuk, kadın, erkek 20 Yezidi, köprü altında hayata tutunmaya çalışıyor. Aileler, beton zemine attıkları ince halılar üzerinde günlerini geçiriyor. Köprüde günün her saatinde yoğun bir araç trafiği olması sebebiyle çoğu zaman uyuyamıyorlar. Bir diğer önemli sorunları da temizlik. Erkekler, banyo ve tuvalet ihtiyaçları için camilere; kadınlar, çevredeki hayırseverlerin evlerine gidiyor. Ailelerinin yanında her şeyden habersiz oyun oynayan çocuklar ise çamaşır yıkamak için kullanılan plastik leğenlerde yıkanıyor. Araç gürültüsüne rağmen Yezidilerin, köprü altını tercih etmesinin sebebi ise sıcaklığın ortalama 45 derece olduğu bölgede, gölge mekânların nispeten daha serin olması.
Okunma Sayısı: 641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı