"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli sığınmacıların sayısı 3 milyonu geçti

30 Ağustos 2014, Cumartesi
BM, ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının üç milyonu aştığını bildirdi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) yazılı açıklamasında, Suriye’de şartların giderek ürkütücü bir hal aldığı, insanların kuşatma altında açlık çektiği ve sivillerin ayrım gözetilmeksizin hedef seçilerek öldürüldüğü ifade edildi.
Suriyelilerin yaklaşık yarısının evlerini terk etmek zorunda bırakıldığına işaret edilen açıklamada, her sekiz Suriyeliden birinin yani üç milyon kişinin ülke dışına kaçtığı bildirildi. Suriye içinde de yaklaşık 6,5 milyon kişinin yerinden edildiği kaydedilen açıklamada, bunların yarısından fazlasının çocuk olduğuna dikkati çekildi. Sığınmacıların başka ülkelere geçişleri sırasında endişe verici bazı durumlar da yaşandığı belirtilen açıklamada, silâhlı kişilerin kurdukları kontrol noktalarında sığınmacılardan rüşvet istendiği ifade edildi. BMMYK’nın El Kaim’deki El Ubeyd sığınmacı kampında mahsur kalan yüzlerce sığınmacının durumundan endişe duyduğu da belirtilen açıklamada, BM yetkililerinin ve uluslar arası yardım örgütlerinin bu bölgeyi terk etmek zorunda bırakıldıkları kaydedildi.
Okunma Sayısı: 386
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı