"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nefret suçuna ağır cezalar

30 Ağustos 2014, Cumartesi
Almanya nefret suçlarına karşı harekete geçti. Özellikle Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör çetesinin 8’i Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürmesi ve uzun süre cinayetlerin arkasındaki zihniyet ve faaliyetlerin ortaya çıkarılamaması Almanya’yı nefret suçları konusunda harekete geçirdi.
Şimdi Federal Adalet Bakanlığı yeni bir yasa tasarısı hazırlayarak Federal Meclis’e sundu. Yasa tasarısının kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi halinde nefret suçu dolayısıyla işlenen suçlara daha ağır cezaî yaptırım uygulanacak. Federal Adalet Bakanı Heiko Maaş (SPD), “Bundan sonra işlenen suçların ırkçı, yabancı düşmanı ve insan düşmanı motiflerden kaynaklandığının anlaşılması halinde bu suçların failleri daha ağır bir şekilde cezalandırılacak. Bu kişiler daha uzun hapis cezası alacak. Bununla yeni yasanın caydırıcı bir etkisi olacak” dedi.
Okunma Sayısı: 514
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı