"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu sene görmediğimiz afet kalmadı

30 Ağustos 2014, Cumartesi
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye′de birbiri ardına meydana gelen afetlerin tarımı ve çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye′de birbiri ardına meydana gelen afetlerin tarımı ve çiftçileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Bu sene tarım sektörünün görmediği afet kalmadı. Hepsini gördük" dedi. Bayraktar, Söke Ziraat Odası′nı ziyaretinde özellikle hasat dönemin-de çiftçilerin büyük sıkıntı ile karşı-laşacaklarını bildirdi. Afetlerden dola-yı ürünlerdeki kalite ve standardın etkilendiğini dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti: "Bu sene tarım sektörünün görmediği afet kalmadı. Hepsini gördük. Bu hasat döneminde benim çiftçimi ve sektörü zorlayacak mı? Zorlayacak. Şimdi kimse farkında değil. Ama hasat döneminde bunun zorluklarını hep beraber yaşayacağız. Çünkü hububatta, bir-çok meyvede, sebzede hatta incirin de bundan etkilendiğini düşünüyorum."

Çiftçinin Hükümetten talepleri var
Bayraktar, çiftçinin yaşadığı olum-suzluğun giderilmesi adına hükümetle temas halinde olduklarını, çeşitli raporlar tanzim ederek sunduklarını vurguladı. Çiftçinin sıkıntısını gidermek ve gelecek yıla rahat bir şekilde yeniden ekim yapmasını sağlamak adına çeşitli düzenlemeler talep ettiklerini anlatan Bayraktar, şöyle dedi: "Çiftçimizin özellikle önümüzdeki yıl tarlaya girmesi açısından onu moralmen yükseltmemiz lazım. Onu sektöre motive etmemiz lazım. Sektörden kaçmasını önlememiz lazım. İşte bunun için de yapılacak olan alınması gereken tedbirleri de hükumetimizle görüşüyoruz. Gittiğimiz bölgelerde raporları tanzim ettik ve hükumetimize sunduk. Sadece borç ertelemesi yetmez. Sosyal Güvenlik Kurumu ve elektrik borçlarının da yapılandırıl-masını talep ediyoruz. Bunları sağla-dığımızda çiftçimiz önümüzdeki yıl inşallah tarlasına girer." Konuşmasında Türkiye′nin 1,5 milyon ton pamuk ihtiyacı bulunduğunu, bunun 800 bini üretilirken 700 bin tonunun ithal edildiğini anımsatan Bayraktar, bunun önüne geçebilmek için üreticilerin desteklenmesinin şart olduğunu kaydetti.
Okunma Sayısı: 622
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı