"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çekini ödemeyene ‘tazyik hapsi’ getirilsin

30 Ağustos 2014, Cumartesi
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yeni Çek Kanunu’ndan sonra tahsilatların durma noktasına geldiğini belirterek, iki yıl önce kaldırılan karşılıksız çeke hapis uygulamasının yeniden getirilmesini istedi.
 Demirtaş, “Çekini ödemeyen tüccara, üç ay ‘tazyik hapsi’ getirilsin.” dedi. Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Demirtaş, çek tahsilatı konusunda ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çekti. Çekini ödemeyenlere tazyik hapsi benzeri bir ceza sistemi getirilmesini öneren Demirtaş, “İcra ve İflâs Kanunu’nda, ‘tazyik hapsi’ denen bir yöntem var. Borcunu zamanında ödemediği zaman üç ay hapis cezası veriliyor. Bu sistem, çekini ödemeyenlere de uygulansın. Bu öneriyi ilk defa biz getirdik. Umarız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de bu yönde karar alır. Yeni hükümetten de bu yönde bir düzenleme bekliyoruz.” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 615
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı