"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze’nin yeniden imarı 20 yıl alacak

31 Ağustos 2014, Pazar
Gazze’nin yeniden imarının 20 yıl süreceği açıklandı. Yapılan araştırmaya göre Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, 17 bin konutu yıktı. Önceki yıllardaki saldırılar dolayısıyla henüz tamir edilemeyen 5 bin ev de bulunuyor. Bu arada İsrail saldırılarında birçok okulun yıkıldığı Gazze’de, yeni eğitim-öğretim döneminin 14 Eylül’de başlayacağı açıklandı.
Gazze’nin imarı 20 yılı bulacak
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Kızılhaç’ın yaptırdığı araştırmaya göre Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, 17 bin konutu yıktı. Önceki yıllardaki saldırılar dolayısıyla  henüz tamir edilemeyen 5 bin ev de bulunuyor. Araştırma, Gazze’de 75 bin konut açığı olduğunu ortaya koydu. Shelter Cluster adlı şirket, İsrail’den Gazze Şeridi’ne her gün 100 TIR dolusu inşaat malzemesi girmesi durumunda konut açığının 20 yılda tamamlanacağını tahmin ediyor. 

ATEŞKES KUTLAMALARI
İsrail’in 51 gün süren saldırılarının ardından taraflar arasında sağlanan ateşkesi kutlamak için Gazze ve Batı Şeria’da Cuma namazı sonrası binlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Gazze’de İslâmî Cihad Hareketi’nin çağrısı ile “direnişin zaferi” şeklinde nitelendirilen ateşkesi kutlamak için düzenlenen yürüyüşte Filistin ve direniş gruplarına ait bayrakların yanı sıra İsrail’e karşı verilen mücadeleyi öven yazıların bulunduğu dövizler taşındı. İslâmî Cihad Hareketi Siyasî Büro Üyesi Muhammed el-Hindi, 51 gün boyunca sivil ölümlerine, evlerin, okulların, hastanelerin hedef alınmasına ve bütün bu acımasız saldırılara karşı gösterdiği dirençle Filistin halkının İsrail’in bütün planlarını boşa çıkardığını söyledi. Öte yandan Hamas’ın çağrısı üzerine Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerinde de Filistinliler “direnişin zaferini” kutladı. El-Halil, Beytüllahim, Tulkerem, Akabe ve Cenin’de Cuma namazı sonrasında düzenlenen yürüyüşlerde ellerinde Filistin ve Hamas bayrakları taşıyan binlerce kişi direnişe destek sloganları attı.

YARDIMLAR SÜRÜYOR
Mısır’ın en önemli dinî otoritesi el-Ezher kurumu tarafından gönderilen yardım kafilesinin ikincisinin, Gazze’ye ulaştığı bidirildi. Ezher’den yapılan yazılı açıklamada, gıda ve tıbbi malzeme içeren yardım kafilesinin, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye ulaştığı, kafile ile Mısır’ın hükümet ve halk olarak Filistin halkına selamının da iletildiği belirtildi. Yeni kafilede bir öncekinden 50 ton daha fazla yardım malzemesinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, gönderilen yardımların kardeşliğin gereği yapıldığı, ayrıca Ezher’in Filistin halkının yanında yer aldığının göstergesi olduğu ifade edildi.


Gazzeli çocuklar okula kavuşacak
Filistin Eğitim Bakanlığı, 51 gün süren İsrail saldırılarında yıkımın yaşandığı Gazze’de, yeni eğitim-öğretim sezonunun 14 Eylül’de başlayacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile yeni eğitim-öğretim dönemine 14 Eylül’de başlanması yönünde anlaşıldığı belirtildi. Eğitim döneminin ilk haftalarının öğrencilere psikolojik destek ile geçeceği ifade edilen açıklamada, eğitim sürecine ilişkin öğretmenler için de çalıştaylar yapılacağı kaydedildi. İsrail’in Gazze’ye saldırıları dolayısıyla okullar, evleri yıkılan Filistinliler için sığınma merkezlerine dönüştürülmüş, geçen Pazar günü başlaması gereken eğitim döneminin açılışı ertelenmişti. Bakanlık, saldırılar dolayısıyla okullara sığınan binlerce Gazzeli aile için barınacakları başka yerler bulmaya çalışıldığını ifade etmişti. Gazze’de 141 okulun İsrail’in saldırılarından zarar gördüğü, bunlardan 22’sinin tamamen yıkıldığı belirtiliyor.
Okunma Sayısı: 831
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı