"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

16 bin Yezidi Şırnak’a geldi

31 Ağustos 2014, Pazar
Şırnak Valisi Hasan İpek, 14 bini kaçak yolla olmak üzere 16 bin Yezidinin Şırnak’a giriş yaptığını söyledi.
16 bin Yezidi Şırnak’ta
Şırnak Valisi Hasan İpek, 14 bini kaçak yolla olmak üzere 16 bin Yezidinin Şırnak’a giriş yaptığını söyledi. Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı için Şırnak’a gelen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Batman Valisi Azmi Çelik, Şırnak Valisi İpek’i ziyaret etti. Vali İpek, burada yaptığı açıklamada, Yezidiler için 50 bin şişe su, 10 bin ekmek ve 2 ton sütün içerisinde yer aldığı 18 tırdan oluşan yardım malzemesini, Kuzey Irak’ın Duhok ve Zaho şehirlerine gönderdiklerini hatırlattı. Şırnak’ta 16 bin Yezidinin bulunduğunu ifade eden Vali İpek, şöyle konuştu: “Kaçak yollarla 14 bin, legal yollarla da 2 bin Yezidi ilimize giriş yaptı. Bunlardan 2 binini Mardin’in Midyat ilçesindeki kampa yerleştirdik. Diğerleri ise maalesef çok da sıhhi olmayan şartlarda ilimizin okullarında, taziye evlerinde barındırılıyor. Yezidilerin her türlü sağlık hizmetlerini karşılıyoruz. Valilik ve halkımız onlara üç öğün yemeklerini veriyor.” 
Okunma Sayısı: 1203
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı