"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ebola’da ümit veren gelişme

31 Ağustos 2014, Pazar
Ebola virüsüne karşı tek klinik çalışma olan ZMapp ilâcının maymunlar üzerinde yüzde 100 etkili olduğu ispat edildi.
 Araştırmacılar, Nature dergisinde yayımlanan verileri çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor. BBC’nin haberine göre, sınırlı sayıda üretilen ilâç Batı Afrika’da hastalığa yakalandığı tahmin edilen 20 bin kişi için henüz çare değil. Şimdiye kadar ilaç 7 hastaya uygulandı ve 2’sinin aldıkları tedaviye rağmen öldüğü belirlendi. Sır serum olarak tanımlanan yeni kür ZMapp, henüz deney aşamasında. Ebola virüsüne karşı henüz herhangi bir kür mevcut değil ve bu hastalıktan ölenlerin sayısı bin 500’ü geçti. Notthingham Üniversitesi Profesörü Jonathan Ball, “ZMapp’dan önce Ebola virüsü tam bir muammaydı. Daha önceki yöntemlere göre inanılmaz bir gelişme” dedi. 
Okunma Sayısı: 434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı