"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afganistan’da 2 ayda 900 ölü

31 Ağustos 2014, Pazar
Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetine bağlı Sangin ilçesinde Afgan güçleri ile Taliban militanları arasında devam eden şiddetli çatışmalarda son 2 aydır günde ortalama 15 kişinin öldürüldüğü, 29 Ağustos itibarıyla öldürülenlerin toplam sayısının en az 900 kişi olduğu açıklandı.
 Tolo News TV’nin haberine göre, 215. Maiwand Kolordu Komutanı General Syed Mülük, Helmand ilinin Sangin ilçesinde yoğunlaşan çatışmalar sonucunda 2 ay içinde 900’den fazla kişinin öldürüldüğünü ve yaklaşık bin 100 kişinin yaralandığını söyledi. General Syed Mülük, “Son aylarda Helmand vilayetinde devam eden çatışmalar dolayısıyla  ulusal ordumuz ağır zarar gördü ve güvenlik güçlerimizden yaklaşık 300 kişi şehit düştü” ifadesini kullandı. Öte yandan Helmand Valisi Muhammed Naim, Sangin ilçesindeki çatışmalarda 400’den fazla Taliban militanı, 270 güvenlik görevlisi ile  230 sivilin öldüğünü kaydetti. Helmand vilayetinin yerel yetkilileri ise Sangin ilçesinde, son 2 ay içinde silâhlı gruplar tarafından çıkan çatışmaya iki kez şahit olduklarını, güvenlik güçleri ve Taliban militanları arasında dağınık çatışmaların yaşandığını bildirdi. 
Okunma Sayısı: 582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı