"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf mahalleleri kurarak şehir dokusu korunmalı

31 Ağustos 2014, Pazar
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şehirlerin kimliğini oluşturan belli başlı özelliklerin başında esnaf çarşılarının da geldiğini belirterek, “Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalı” ifadesini kullandı.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülasyonunu engelleyen yapılaşmaların, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmesi gerektiğine kaydetti. TOKİ’nin, kurduğu mahallelerde halka hizmet verecek esnafı unutmaması gerektiğini belirten Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ekonominin kılcal damarı olan esnafımız da düşünülmeli. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurularak kent dokusu korunmalı. TOKİ, esnafımızı avantajlı ve uygun fiyatlarla dükkan sahibi yaparak, onları ekonomiye kazandırmalı.” 

Okunma Sayısı: 709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı