"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektriğin çiftçiye faturası: 1 milyar 200 milyon TL

31 Ağustos 2014, Pazar
Mardin’de yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçiye faturası ağır oldu.
Elektrik kesintileri dolayısıyla tarlada kuruyan ürünün zararı 1 milyar 200 milyon TL’ye ulaştı. Güneydoğu’da, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin (DEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından çiftçiler ile DEDAŞ arasından yaşanan elektrik kesintileri gerginliği dolayısıyla bölgede ekili bulunan yüz binlerce dönüm arazi zarar büyük gördü. Son bir ayda sadece Mardin’de yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla Mezopotamya Ovası’nda ekili bulunan 750 bin dönüm mısır, 100 bin dönüm pamuk heba oldu. Mısır ve pamukta şu ana kadar zarar 1 milyar 200 milyona ulaştı. Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, “Biz DEDAŞ ile anlaşmak istiyoruz. Uzlaşmak istiyoruz. Devlet çiftçi ve DEDAŞ’ uzlaştırsın. Biz 2013 yılının borcunu peşin ödemek istiyoruz. 2014 yılında ise DEDAŞ bizi destekleme primimizden kessin, diyoruz. Fakat DEDAŞ buna yanaşmıyor. Çiftçi ile anlaşmak istemiyor. Millî servet bir inat uğruna heba oluyor. Bu gidişle seneye hiçbir çiftçi tarlasına ekin ekmeyecektir.” dedi.  
Okunma Sayısı: 561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı