"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MB sanayicinin sesini duymuyor

31 Ağustos 2014, Pazar
ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada Merkez Bankası politikalarını eleştirerek verilen kararın sanayiciyi baltaladığını ifade etti.
Başkan Kaya, “Anadolu’dan üretim yapıp ihracat yapma mücadelesi içerisinde bulunan firmalarımızın görüşlerini dikkate almayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Yapmış olduğu Para Politikası Kurulu Ağustos toplantısında faiz indirimi kararı çıkmadı. Merkez Bankası, yüzde 8.25 seviyesindeki bir hafta vadeli repo faizini değiştirmedi. Bu yanlış karar, Türkiye’nin sanayileşmesine ve sanayinin büyümesine engel olmak demektir. Merkez Bankası sanayicinin sesini duymamaktadır” dedi. Yaptığı açıklamada, dalgalı kur rejimi adı altında, fakat dalgalı olup olmadığı şüpheli olan, dünyada uygulanan faiz ortalamasının üzerinde bir faiz oranı ile enflasyon hedeflemesi yapılan ve Türk Lirasının olması gereken değerinin üzerinde olmasına sebebiyet verilen, kısa vadeli sıcak paraya cazip gelen, fakat aynı yolla dışarıya yoğun kaynak aktaran para politikası modeli sanayileşmenin aleyhine olduğunu söyleyen Kaya, “Sanayimizi bu tür politikalar ile geliştiremeyiz. Son yıllarda uygulanan bu yanlış politikalar yüzünden sanayinin millî gelire katkısı düşmekte, bu pay hizmet sektörüne, finans sektörüne kaymaktadır. Sanayisi olmayan, üretim yapmayan ülkelerin en küçük bir krizde ne hale geldiklerini gördük. Masa başında finansal istikrarı sağlayacağız diye, sanayinin gerçeklerini bilmeden verilen kararlar ile sanayi baltalanmaktadır. Sanayimizin rekabetçi, yenilikçi, yatırımcı, marka ve teknoloji üreten bir sanayi olması için, 2023 hedeflerimize ulaşabilmemiz için sanayi yatırımlarının fahiş faiz oranları ile değil, dünya ortalaması faiz oranlarında krediler ile desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Ankara / Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 515
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı