"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahlâk ve fazilet abidesi Babanzâde Ahmet Naim, vefatının 80. yılında anıldı

31 Ağustos 2014, Pazar
İlim ve fikir dünyamızın unutulmayan şahsiyetlerinden, Mehmed Âkif Ersoy’un yakın dostlarından Babanzâde Ahmet Naim, vefatının 80. yılı dolayısıyla Timaş Kitapkahve’de düzenlenen toplantı ile yâd edildi.
 ESKADER’in düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri”nde Babanzâde Ahmet Naim hakkında araştırmaları bulunan kültür tarihçisi Dursun Gürlek, dinleyicileri tarihî bir yolculuğa götürdü. Sohbetinde Mehmet Âkif’ten geniş bir şekilde bahseden Gürlek, Kur’ân-ı Kerîm’in meâli Mehmet Âkif Ersoy’a, Kur’ân-ı Kerîm’in tefsiri Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’a, Kur’ân-ı Kerîm’den sonra en büyük kaynak olan hadisi şerif kitapları içinde en önemli yeri teşkil eden Sahih-i Buharî hadis külliyatının Arapçadan Türkçeye çevrilme işinin de Babanzâde Ahmet Naim Efendi’ye verildiğini söyledi. Gürlek şöyle devam etti: “Fakat Babanzâde Ahmet Naim Efendi bu vazifeyi tamamlayamadan vefat ediyor. O bir ahlâk ve fazilet âbidesiydi. Osmanlı döneminde yaşı 63’ü geçen yaşlı kimselere yaşı sorulduğu zaman teeddüben yaşını söylemezlermiş onun yerine ‘Evlâdım vakit geldi, fakat dâvet vukû bulmadı, bekliyoruz.’ derlermiş. Mehmet Âkif de 63 yaşında vefat etti. Şu güzelliğe bakınız ki Babanzâde Ahmet Naim Efendi ile ikisi bugün Edirnekapı Şehitliği’nde yan yana yatıyorlar.”


Okunma Sayısı: 557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı