"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balkanlarda Osmanlı’nın izlerini buldular

31 Ağustos 2014, Pazar
Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Genç Kâşifler Treni Projesi”ne katılan 118 öğrenci, Sırbistan’ın başşehri Belgrad’daki önemli tarihî ve turistik mekânları keşfetme imkânı buldu.
Kafile, Belgrad Garı’nda Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiği yetkilileri tarafından karşılandı. Türkiye’nin Belgrad Büyükelçilik Müsteşarı Vedat Gül, burada yaptığı açıklamada, projenin amacının ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığının geleneksel hale getirdiği bir uygulama olduğunu anlatan Gül, “İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek ve gençlerimizin Balkanlar’ı daha iyi tanımasını sağlayacak bir faaliyet’’ ifadesini kullandı. Geziye katılan öğrencilerden Ali İlksen Demirözer, proje dolayısıyla Balkanlar’ı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, ‘’Balkanlar’daki çoğu toprakta, kuzeyden güneye, doğudan batıya Osmanlı izlerini takip ettik’’ şeklinde konuştu.
Okunma Sayısı: 656
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı