"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Verimli Topraklar RANT KURBANI

01 Eylül 2014, Pazartesi
TZOB Genel Başkanı ŞEMSİ Bayraktar: “Türkiye’nin en büyük zenginliği verimli tarım arazileridir. Dünyada gıda savaşları başlarken, biz topraklarımızı imara açıp kaybedersek basiretsizlik olur.”
ÜLKELER TOPRAKLARI KAPIŞIYOR

Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin verimli tarım arazileri olduğunu belirterek, “Tarımın önemini bilen ülkelerde topraklar kapışılmaya başlandı. Dünyada bu mücadele varken, gıda savaşları başlarken, biz topraklarımızı imara açıp kaybedersek basiretsizlik olur” dedi.

MERALARIN İMARA AÇILMA RİSKİ VAR


TZOB Başkanı Bayraktar, büyükşehir statüsü kazanan şehirlerde mera ve verimli tarım arazilerinin imara açılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Tarımın bütün dünyada değer kazandığını dile getiren Bayraktar, bunun önemini fark eden ülkelerde toprağa ayrı bir değer verildiğini ifade etti. 

 Verimli Topraklar RANT KURBANI

Didim Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bayraktar, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin verimli tarım arazileri olduğunu ifade ederek büyükşehir statüsü kazanan şehirlerde mera ve verimli tarım arazilerinin imara açılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Tarımın bütün dünyada değer kazandığını dile getiren Şemsi Bayraktar, bunu önemini fark eden ülkelerde toprağa ayrı bir önem verildiğini ve Türkiye’nin buna göre strateji belirlemesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, açıklamasında, “Verimli tarım arazileri gelecek nesillerimizin ve ülkemizin zenginliği demektir. Çünkü artık dünyada arz yeterli değil. Tüketim alışkanlıkları da değişti. Çinliler artık süt içiyor, et yiyor. Süt ve et demek, ot demektir. Bu da müthiş bir talep meydana getiriyor. Artık Avrupalılar arabalarında tarım ürünlerinden ürettikleri biyoetanol ve biyodizel kullanıyor. Türkiye’nin en büyük zenginliği verimli tarım arazileridir. Dünyada toprak kıymet kazandı, müthiş bir talep var. Tarımın önemini bilen ülkelerde topraklar kapışılmaya başlandı. Dünyada bu mücadele varken, gıda savaşları başlarken, biz topraklarımızı imara açıp kaybedersek basiretsizlik olur.” dedi.
Okunma Sayısı: 1568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı