"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sultanahmet Camii ençok ziyaret edilen 20. mekân

01 Eylül 2014, Pazartesi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) inanç turizmi raporu açıklandı.
Sultanahmet’e ziyaretçi akını
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı. Söz konusu 1 milyar kişinin yaklaşık 300 milyonu tatiline “inancı” da dahil ediyor. Dünyada giderek büyüyen inanç turizminden elde edilen gelir 20 milyar dolara yaklaşmış durumda. Türkler’in bu yıl hac ve umre için 1,1 milyar dolarlık harcama yapması beklenirken söz konusu pazardaki payı yüzde 5 seviyelerine ulaşacak. Rapora göre, Türkiye’de 400-500 bin kişi dinî amaçlı olarak Suudi Arabistan’a giderken, Türk turizmi açısından da “inanç” her geçen yıl daha büyük bir önem taşıyor. Üç büyük dinin kutsal mekânlarının bulunduğu Türkiye’ye dinî amaçlı seyahat edenlerin sayısı 2007 yılında 147 bini aşarak zirve noktasına ulaştığı belirtilen raporda, “Ancak daha sonraki yıllarda komşu ülke Suriye ve Irak’ta yaşananlar, İsrail ile artan gerginlik bu rakamı 2013 yılında 59 bine kadar düşürdü. Bu sene yılın ilk altı ayında Türkiye’ye dinî amaçlı yapılan seyahatlerin sayısı 55 bine ulaşarak umut verse de komşu ülkelerde gerginliklerin halen devam ediyor olması 2007 yılı rakamlarına ulaşmanın şu an için zor olduğunu ortaya koyuyor” değerlendirmesi yapıldı.

UMRE REKORU

Rapora göre, Türkiye’den bu yıl görevliler dahil 61 bin 300 kişi kutsal toprakları ziyaret edecek. 8 bine yakın Türk vatandaşı da AB ülkeleri ve dünyanın diğer yerlerinden Diyanet’in organizasyonuna katılacak. Rapora göre, bu yıl içinde umreye gidenlerin sayısı 400 bini aşarak rekor kırdı. Diyanet’in organizasyonuyla gidenler arasında yüzde 62,8 ile kadınların çoğunluğu dikkati çekti. Umreye, 81 ilin tamamından katılım sağlandı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar umreye gidenler arasında ilk sırada yer aldı. TÜRSAB ve Diyanet’e göre umreye gidenlerin sayısı bu yıl son 10 yılın zirvesine çıktı.

SULTANAHMET’E 5 MİLYON ZİYARETÇİ

Rapora göre, dünyada en çok ziyaret edilen mukaddes mekânlar sıralamasında ilk sırada her yıl 30’ar milyon kişiyi ağırlayan Tokyo’daki Meiji Shrine ve Sensoji Tapınağı yer aldı. Burayı, 21,9 milyon ziyaretçiyle Hindistan’daki Kashi Vishwanath Tapınağı ve 20 milyon ziyaretçiyle Meksika’daki Our Lady of Guadalupe Bazilikası izledi. Listenin 20’nci sırasında ise İstanbul’daki Sultanahmet Camii bulunuyor. Sultanahmet Camii’nin yıllık ziyaretçi sayısı yaklaşık 5 milyon olarak belirlendi. Ayasofya ise 2,9 milyon yıllık ziyaretçi sayısıyla listenin 29’uncu sırasında yer aldı.

TÜRKİYE’DEN GİDEN HACI SAYISI ARTIYOR

Mukassed topraklara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı ile TÜRSAB olarak uyumlu çalışmalarının devam ettiğine işaret eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, hem hac hem de umre döneminde Türkiye’den giden hacı sayısının sürekli arttığını belirtti. Ulusoy, “Özellikle gelecek yıldan itibaren Kâbe’nin etrafındaki tadilat çalışmalarının bitmesiyle birlikte hareketin daha da artmasını bekliyoruz. Suudi Arabistan, Mekke şehrinde devam eden inşaatlar dolayısıyla bir süredir sınırlı sayıda hacı kabul ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile uyumlu olarak çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Suudi Arabistan kontenjanları arttıracağı için hacca gidenlerin sayısının yeniden 80 binleri geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 1596
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı