"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu gölge başbakan

01 Eylül 2014, Pazartesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Yargıtay’ın adlî yıl açılış törenine katılmayacağı yönündeki açıklaması ile ‘Çankaya Hükümeti’nin başı olduğunu ispat ettiğini söyledi.
Davutoğlu gölge başbakandır
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Yargıtay’ın yarınki adlî yıl açılış törenine katılmayacağı yönündeki açıklaması ile ‘Çankaya Hükümeti’nin başı olduğunu ispat ettiğini söyledi. Aytun Çıray, konuyu değerlendiren yazılı açıklamasında, “Başbakan’ın, Bakanlar Kurulu toplantısını gerekçe göstererek, bu toplantıya katılamayacağını bildirmesi, siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bağımsız hareket edemeyeceğinin canlı bir kanıtı olmuştur. Davutoğlu gölge başbakandır.” dedi.

Yargı baskı altına alınmak isteniyor
Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra Baro Başkanı’nın konuşması halinde bu törene katılmayacağını açıklamasına CHP olarak tepki gösterdiklerini belirten Çıray, şöyle devam etti: “Erdoğan’ın bu tavrının siyasî demokratik geleneklere ve teamüllere uymadığını vurgulamıştık. Çünkü Erdoğan, bu tavrı ile hem yargıyı baskı altına alıyor hem de ‘kuvvetler ayrılığı prensibini’ saygısız bir şekilde tanımamış oluyordu. Neyse ki Yargıtay Başkanlar Kurulu, aldığı karar ile görüşlerini yargıya dikte etmeye çalışan Erdoğan’a bir ders vermişti. Ancak görüyoruz ki 62. Hükümet’in başı, tıpkı siyasî varisliğini üstlendiği Erdoğan gibi karşısında diz çökmeyen hukuk adamlarına karşı tavır alıyor. Davutoğlu, bu tavrıyla CHP’nin endişe ve eleştirilerinin haklılığını teyit ediyor. Adlî Yıl Açılış Töreni’ne tıpkı Erdoğan gibi katılmayı reddediyor. Bağımsızlığını korumaya çalışan yargıya aba altından sopa göstereriyor. Asıl amaçları yargıya gözdağı vererek muhtemel yolsuzluk dâvâlarının önünü kesmektir.”
Okunma Sayısı: 681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı