"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Modern İpek Yolu ile yakınlaşacağız

01 Eylül 2014, Pazartesi
Pekin Uluslararası Kitap Fuarı’nda onur konuğu olan ÇKP Politbüro daimÎ üyesi Liu,Türkiye ve Çin’in tarihten bu yana iki önemli ülke olduğunu ifade ederek, kültür aracılığı ve modernleşmiş İpek Yoluyla iki ülkenin birbirine daha yaklaşacağını dile getirdi.
Pekin Uluslararası Kitap Fuarı’nda onur konuğu olan Türkiye’nin standını Çin Komünist Partisi Politbüro daimî üyesi Liu Yünşan ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Liu, Türkiye ve Çin’in tarihten bu yana iki önemli ülke olduğuna dikkat çekerek, kültür aracılığı ve modernleşmiş İpek Yoluyla iki ülkenin birbirine daha yaklaşacağını söyledi. Çin devlet sistemindeki üst düzey yedi yöneticiden biri olan Liu’yu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve beraberindekiler karşıladı. Türkiye standındaki ebru sanatına ilgi gösteren Liu’ya ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil hazırladığı bir ebru örneğini hediye etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Liu’ya Türk edebiyat eserlerinin bulunduğu alanı gezdirerek eserler ve Türkiye standı hakkında bilgi verdi. Arıcı, iki ülkenin birbirini tanıdıkça ilişkilerinin daha fazla gelişeceğini vurguladı. Liu da bu fuardaki faaliyetlerin sadece bir başlangıç olduğunu ifade ederek, gelecekte kültürel ilişkilerin daha yüksek bir seviyeye ulaşacağına inandığını kaydetti.

Türkiye standına büyük ilgi
Türkiye standına kitapseverlerin yanı sıra birçok devlet yetkilisi de büyük ilgi gösterdi. Stantları dün Çin Halk Siyasî Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Luo Fu Hı ziyaret ederken, fuar boyunca bakan seviyesindeki birçok yetkili de Türkiye standını gezdi. Çin’de düzenlenen Pekin Uluslararası Kitap Fuarı’na 3 bin eser, 20 yayınevi ve birçok kuruluşla “onur konuğu” olarak katılan Türkiye, fuarın en fazla ilgi gören stantlarından oldu. Beş gün süren fuar boyunca yapılan faaliyetlerde 932 metrekarelik alana kurulan üç ayrı stantta Türk edebiyat ve tarih eserlerinin tanıtımının yanı sıra hat, tezhip, ebru ve geleneksel el sanatları gibi kültürel faaliyetler düzenlendi. Standı ziyarete gelenlere Türk kahvesi ikram edildi.
Okunma Sayısı: 565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı