"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran ve Türkiye kültürel işbirliği yapacak

01 Eylül 2014, Pazartesi
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AKDTYK) Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, İran Kitap Şehri Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ali Asgar Muhammedhani’nin Ankara’da kendisini ziyaret ettiğini ve görüşmede iki kurum arasında yapılması planlanan ortak çalışmaların ele alındığını bildirdi. Derya Örs, yaptığı açıklamada, Muhammedhani’nin kendisine, Kitap Şehri Enstitüsü’nce hazırlanan, İran halkına Türk kültürü ve edebiyatını tanıtan çalışmaları sunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ortak kültürel, sosyal ve siyasî özelliklere değinip ortak çalışmalar yapılması talebini ilettiğini söyledi.
İşbirliği teklifini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Örs, iki ülkenin edebî kurumları ve halkları arasında hissedilen İran ve Türkiye’nin kültür, edebiyat ve tarihinin daha fazla tanınması ihtiyacının, ciddî ve derin kültür programları uygulanarak giderilmesi gerektiğini ifade etti. Ankara ve Tahran’da, bir yıl içerisinde iki kurumun işbirliğiyle Yunus Emre ve Sadi Şirazi sempozyumları, İran’da Türk edebiyatının, Orhan Pamuk’un eserlerinin ve Türk müzelerinin İranlılara tanıtılması ve Türk öykücülüğüyle ilgili konferanslar düzenlenmesi planlanıyor. 
Okunma Sayısı: 475
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı