"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Antep fıstığı rekoltesinde artış umudu

01 Eylül 2014, Pazartesi
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yeni Antep fıstığı ağaçları ve değişen tarım anlayışıyla birkaç yıl sonra rekoltenin 300 bin tona ulaşmasının beklendiğini bildirdi.
 Borsadan yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen, fıstıkta yaşanan sorunlar ile çözüm önerilerinin ele alındığı “Antep Fıstığı Ortak Akıl Eylem Planı” toplantısı GTB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tiryakioğlu, toplantıda, fıstığın bölge üreticisi ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirtti. Üretimde kabuk değişimi yaşandığını ve ilerleyen yıllarda rekoltenin artmasını beklediklerini ifade eden Tiryakioğlu açıklamasında;  “Bölgede binlerce aile geçimini Antep fıstığından sağlıyor. Geçmişte iç tüketim az olduğu için ürünün tamamına yakını dış piyasaya giderdi. Şimdi tüketim iç pazarda o kadar arttı ki elde edilen ürün iç piyasaya yetmez hale geldi. Fıstığımız, doğru ekim ve profesyonel tarımcılıkla daha kısa sürede mahsul veriyor. Ürün vermeye hazırlanan yeni Antep fıstığı ağaçları ve değişen tarım anlayışıyla birkaç yıl sonra rekoltenin 300 bin ton ulaşmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 
Okunma Sayısı: 528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı