"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, ticarette yönünü Avrupa’ya çevirdi

01 Eylül 2014, Pazartesi
Türkiye bölgesel sorunlar ve Avrupa ve ABD ekonomilerindeki kısmı toparlanmalar dolayısıyla batı devletleriyle yaptığı ticareti arttırıyor.
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın Temmuz ayında Türkiye’nin 28 ülkeden oluşan AB ülkelerine olan ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 artarak 6 milyar 36 milyon dolar olurken, Ocak-Temmuz döneminde ise söz konusu rakam geçen yılın aynı dönemine yüzde 13,3 arttı ve 40,8 milyar dolara yükseldi. Söz konusu dönemdeki genel ihracat artışı ise yüzde 6,1 seviyesinde gerçekleşmişti. Bu dönemde Diğer Avrupa ülkelerine yapılan ihracatta da büyük bir artış yaşandı. Temmuz ayında söz konusu ülkelere yapılan ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,1 artarak 1,43 milyar dolara çıktı. Asya ülkeleri, Türkiye’ye yatırımları yüzde 46,1’lik gerilemeyle en büyük düşüşü kaydeden yerleşiklerin bulunduğu bölge olurken, en fazla artışın gerçekleştirildiği bölge yüzde 56,2 ile Avrupa oldu. 
Okunma Sayısı: 394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı