"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hac heyecanı başladı

02 Eylül 2014, Salı
HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİRMEK İSTEYEN ADAYLAR MUKADDES TOPRAKLARA ULAŞTI.
İstanbul’dan ilk hacı kafilesi özel acente aracılığı ile Suudi Arabistan’a gitti. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan mukaddes topraklara hareket eden hacı adayları mutluluklarını dile getirdi. İstanbul’dan mukaddes topraklara hac vazifesini yerine getirmek için özel bir acente aracılığı ile giden 9 kafileden oluşan 450 kişilik grup, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gece saatlerinde Suudi Arabistan’a uçtu. Havalimanına gelen hacı adaylarını yakınları dualarla uğurladı. Senelerdir bu anı beklediğini belirten hacı adayları mutluluklarını dile getirdi. Akrabalarıyla vedalaşan hacı adayları uçakla hac vazifesini yerine getirecekleri kutsal topraklara hareket etti.
 
İLK KAFİLE DUALARLA UĞURLANDI
Bu yıl hac ibadeti için mukaddes topraklara giden yaklaşık 320 kişilik ilk iki kafile, Konya’dan mukaddes topraklara uğurlandı. Konya Havalimanı’nda toplanan hacı adaylarını yakınları yalnız bırakmadı. Konya Müftüsü Ali Akpınar, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin hacca gitmek için beklediğini söyledi. Türkiye’den bu yıl 60 bin hacının mukaddes beldelere gideceğini belirten Akpınar, gelecek yıllarda daha fazla vatandaşın Türkiye’yi temsilen mukaddes topraklara gitmesi temennisinde bulundu.
Okunma Sayısı: 604
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı