"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Çözüm süreci” görevi Arınç’ta

02 Eylül 2014, Salı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Bakanlar Kurulu’nda görev dağılımı açıklandı. Buna göre Bülent Arınç Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü oldu. Daha önce Yalçın Akdoğan’ın yürüteceği ileri sürülen “çözüm süreci” görevi sürpriz bir şekilde Bülent Arınç’a verildi. Arınç’ın bu göreve getirilmesi sürecin geleceği ile ilgili soruları da gündeme getirdi.
Çözüm süreci Arınç’ta
Bir önceki hükümet döneminde Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde olan Çözüm Süreci yeni hükümette bir bakanlığa bağlı olmayıp, Bülent Arınç tarafından yürütülecek. Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 62. Hükümetin kurulması ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis’te müzakereler yapılacağını ifade eden Arınç,  6 Eylül’de Bakanlar Kurulu’nun güven oylamasına gidileceğini ve hükümetin fiilen ve hukuken görevine başlamış olacağını kaydetti. Arınç, Musul’da kaçırılan Türklerin durumu ile ilgili soruya da, “Acı bir olay, hepimizin üzüldüğü bir olay. Uzun bir süredir 49 vatandaşımız maalesef henüz Türkiye’ye ulaşamamıştır. Bulundukları yerler bilinmektedir ve kendileri ile irtibat sürdürülmektedir. Ancak oradan alınıp Türkiye’ye getirilmeleri şu an için mümkün olmamıştır.” şeklinde cevap verdi. Öte yandan, TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan 62. hükümet programına ilişkin konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreci başta olmak üzere ülkenin iç meselelerinin çözümüne yönelik güçlü adımların kararlılıkla atılacağı bildirildi.
Okunma Sayısı: 877
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı