"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazzeli balıkçılar 12 mil talep ediyor

02 Eylül 2014, Salı
Gazzeli balıkçılar, İsraille sağlanan kalıcı ateşkes çerçevesinde arttırılan avlanma mesafesinden memnun olduklarını ancak mesafenin 6 mil’den 12 mile çıkarılmasını talep ediyor.
Gazzeli balıkçı Halil el-Hebil (54) İsrail’in Gazze’yi 51 gün boyunca bombalaması sebebiyle yaşadıkları acı dolu günleri geride bıraktığını geçim kaynağı olan balıkçılığa geri döndüğü için büyük mutluluk yaşadığını belirtti. İsrail askerlerinin ateşkesten önce denize açılan Gazzelilerin belirlenen sınırı geçmesi halinde üzerlerine ateş açtığını söyleyen Hebil, yıllar sonra rahat bir şekilde ava çıktıklarını, İsrail askerlerinin kendilerine şu ana kadar herhangi bir saldırıda bulunmadığını aktardı. Daha fazla miktarda ve çeşitte balık avlayabilmek için İsrail’den mesafeyi 12 mile çıkarmasını beklediklerini kaydeden Hebil, İsrail’in bölgeye 8 yıldır uyguladığı ablukanın getirdiği zorluklardan birisinin de yakıt fiyatları olduğunu dile getirdi.
Okunma Sayısı: 477
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı