"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail, ezan yasağını sürdürdü

02 Eylül 2014, Salı
İsrail’in, Batı Şeria’nın El Halil şehrinde yer alan İbrahim Camisi’nde uyguladığı “ezan kısıtlaması” Ağustos ayında da devam etti.
 El-Halil Vakıflar Dairesi Müdürü Teysir Ebu Senine, Ağustos ayında İsrail’in, Yahudiler ve Müslümanlar arasında bölünen İbrahim Camisi’nde, “Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği” gerekçesiyle 58 defa ezan okunmasını yasakladığını belirtti. Ebu Senine ayrıca İsrail’in bu uygulamasını, “semavi dinlere ve ibadet özgürlüğüne yönelik saldırı” olarak nitelendirdi. İsrail makamları, Yahudi dini bayramları ya da Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği gerekçeleriyle zaman zaman İbrahim Camisi’nde ezan okunmasına izin vermiyor. 
Okunma Sayısı: 426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı