"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amirli’ye acil yardım

02 Eylül 2014, Salı
Türk Kızılayı, IŞİD terör örgütünün kuşatmasından kurtulan Selahaddin ilinin Amirli nahiyesindeki Türkmen halkına yardım için harekete geçti.
Kızılayın insanî yardım malzemelerini taşıyan tırı, Amirli’ye 15 kilometre uzaklıktaki Tuzhurmatu ilçesinde bekletiliyor. Tırın Amirli’ye alınması için gerekli güvenlik koridorunun oluşturulması bekleniyor. Kızılay Irak Yardımları Sorumlusu Ümit Türkarslan, yaptığı açıklamada, Amirli’yi en sıcak bölge ilan ettiklerini ifade ederek, “Erbil’deki depolarımızda bulunan tüm yardım malzemelerini Amirli’ye göndereceğiz. Amirli’deki Türkmen halkı, 2 aydır IŞİD kuşatmasında olduğu için neredeyse her şeye muhtaç durumda” dedi. Nüfusu ağırlıklı Türkmen olan Amirli nahiyesi, 2 aydır IŞİD kuşatması altındaydı. Karadan ulaşılamayan nahiyeye Bağdat’tan kalkan helikopterlerle insani yardım gönderiliyordu. Irak ordusu, Peşmerge ve Şiî milisleriyle, ABD hava saldırısının desteğinde IŞİD militanlarını püskürterek, Amirli’ye girmişti.
Okunma Sayısı: 524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı