"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail yargılansın

02 Eylül 2014, Salı
Hollanda’da, yaklaşık iki ay İsrail ordusunun saldırılarına maruz kalan Gazze’ye destek amacıyla gösterisi düzenlendi.
 Filistin’i destekleyen grupların öncülüğünde, Lahey’deki Hollanda Parlamentosu önünde yapılan mitinge katılanlar, Gazze’de iki binden fazla kişinin ölümü sebebiyle İsrailli yetkililerin yargılanmasını istedi. Türk, Faslı ve Hollandalılar’ın yanı sıra Siyonizm karşıtı Yahudî katılımcıların da destek verdiği miting, Filistin Milli Marşı ve ardından Gazze saldırılarında vefat edenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yağmurlu havaya rağmen gösteriye katılan yaklaşık iki bin kişi, sık sık “Filistin’e özgürlük,” “İsrail’e boykot,” “İşgale son,” “Katil Netanyahu” ve “Hepimiz Filistinliyiz” sloganları attı. Gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail’in Gazze saldırılarına sessiz kaldığı ileri sürülen Hollanda hükümetinin politikaları da eleştirildi. İsrailli yetkililerin yargı karşısında hesap vermesi gerektiğine dikkati çeken konuşmacılar, bu kapsamda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin soruşturma açmasını istedi. Siyonizm karşıtı Yahudî Chaim Blier, Filistin’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini dile getirdi. İsrail devletinin tüm Yahudîler’i temsil etmediğini, bölgede yürütülen politikaların Siyonizm’in eseri olduğunu kaydeden Blier, Filistinliler ile bir arada barış içinde yaşama arzusunda olduklarını ifade etti. Mitinge katılanlar ayrıca Hollanda Meclisi’ne sunulmak üzere hazırlanan, İsrail’e yaptırımlar içeren bir dilekçeyi de imzaladı.
Okunma Sayısı: 446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı