"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En çok harcama konut ve gıdaya

03 Eylül 2014, Çarşamba
Tüketim harcamalarında en yüksek pay yüzde 25 ile konut ve kira harcamalarına yapıldı. Bu arada hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması geçen yıl 2 bin 572 lira olarak tahmin edildi.
En fazla konut ve kiraya harcıyoruz
Türkiye genelinde 2013 yılında hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25 ile konut ve kira alırken, harcamaların yüzde 19,9’u gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılına ilişkin ‘’Hanehalkı Tüketim Harcaması’’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, Türkiye genelinde geçen yıl hanehalkları toplam harcamalarının yüzde 2,1’ini sağlık, yüzde 2,4’ünü ise eğitim hizmetlerine ayırdı. Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25 ile konut ve kira harcamaları alırken, harcamaların yüzde 19,9’u gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. Hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 2012 yılında 2 bin 366 lirayken geçen yıl 2 bin 572 lira olarak tahmin edildi. 2013 yılında kentsel yerlerde 2 bin 851 lira olan hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması, kırsal yerlerde 1910 lira olarak hesaplandı.
Okunma Sayısı: 533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı