"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuzey Irak’ta akaryakıt sıkıntısı

03 Eylül 2014, Çarşamba
IŞİD saldırıları dolayısıyla ekonomisi darboğaza giren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, “Eğer benzinin litre fiyatını indirirsek ne memurların maaşı ödenebilir, ne de şu anda var olan ekonomik durum korunabilir” dedi.
IKBY’de akaryakıt krizi
IŞİD terör örgütünün saldırıları dolayısıyla ekonomisi darboğaza giren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), benzine zam yapması tepkiye sebep oldu. IKBY Hükümeti, 43 sent olan benzinin litre fiyatını 75 sente çıkardı. Söz konusu zamma gelen tepkiler üzerine Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, yazılı açıklama yaptı. Var olan ekonomik krizin önüne geçmek ve Peşmerge güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için benzine zam yapmak zorunda kaldıklarını belirten Dizayi, “Eğer benzinin litre fiyatını indirirsek ne memurların maaşı ödenebilir ne de şu anda var olan ekonomik durum korunabilir. Bu durumda hiç kimse bizden benzin fiyatının indirilmesini istemesin. Çünkü hükümet olarak Kürdistan halkının can, mal ve asayişini korumak zorundayız. İçinde bulunduğumuz krizden kurtulursak benzin fiyatında yeni bir düzenleme yapılabilir” diye konuştu. Irak’taki akaryakıt sıkıntısı, IŞİD öncülüğündeki silâhlı grupların, 13 Haziran’da Tikrit şehrindeki Beyci rafinerisine giden yolları ele geçirmesiyle başladı. IŞİD’in saldırıları sonucu Musul, Selahaddin, Diyala, Kerkük, Erbil, Süleymaniye ve Duhok’a yapılan petrol sevkiyatı kesildi. Bunun üzerine Kürt Bölgesel Yönetimi, ihtiyacının önemli bir kısmını tankerlerle Türkiye ve İran’dan ithal ederek karşılamaya başladı.
Okunma Sayısı: 716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı