"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitimde kaos bitmiyor

03 Eylül 2014, Çarşamba
KEMALİST ZİHNİYETLE KURULAN MİLLî EĞİTİM SİSTEMİ, DÜZELTİLMEYE ÇALIŞILDIKÇA O KADAR KÖRDÜĞÜM OLUYOR, İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELİYOR. BU DURUMDAN VELİLER DE, EĞİTİMCİLER DE ENDİŞELİ.
KEMALİST ANLAYIŞLA OLMAZ
Kemalist zihniyetin esir aldığı eğitim sistemi, hükümetlerin siyasî endişelerle yaptığı düzenlemelerle de her geçen gün biraz daha fazla sıkıntılar yaşıyor. Dünyadaki gelişmiş eğitim sistemlerinin çok gerisinde kalan eğitim sistemimiz, adeta bir kördüğüme dönmüş durumda.

SORUNLAR GİDEREK BÜYÜYOR

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bakanlık hangi alanda bir düzenleme yaparsa o alanda sorunlar içinden çıkılmaz hale dönüşüyor. TEOG sonrası yaşanan yerleştirme krizi, müdür atamalarındaki siyasî tercihler bu dertlerden bazıları” dedi.

DES Genel Sekreteri İshak Çelebi: Yanlışta ısrar etmemeli
MillÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde geçilen bitişik eğik yazı uygulamasından geri dönülmesi çağrısında bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri İshak Çelebi, “Okullarda 1’den 4’üncü sınıfa kadar bitişik el yazısı öğretiliyor. 5’inci sınıftan sonra çocuklarımıza bitişik el yazısı nasıl unutturulur ve düz yazıya nasıl geçiririz diye uğraşılıyor. Bütün bu karmaşa ve öğrencileri zorlamasına, başarısızlık psikolojisine sebep olan bitişik eğik yazı uygulamasına son verilmelidir” dedi. İddia edilenin aksine bitişik el yazısı ile öğrencilerin daha hızlı yazı yazamadığını ifade eden Çelebi şunları söyledi: “Bitişik yazı ile öğrencilerin daha hızlı yazdığı iddiasının doğru olmadığı bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Okula başlama yaşının düşürülmesi sebebiyle de çocuklarımızın psikomotor becerileri gelişemediği için bitişik eğik yazı öğrencilerimize oldukça zor ve karmaşık gelmektedir. Çocuklarımız okumayı öğrendikleri halde yazmayı tam olarak öğrenememektedir. Çocuklarımızın özgüven ve bilişsel gelişimine zarar veren bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz.”     Ankara / Fatih Karagöz

SİYASETEN YAPILMIŞ BİR OPERASYON

Müdür atamalarındaki adaletsizliğe de tepki gösteren Karaca, atamaları siyaseten yapılmış bir operasyon olarak niteledi. Karaca, şöyle devam etti: “Dersanelerin kapanmasıyla ilgili düzenlenen yasa çerçevesinde idarecilerle ilgili de bir çalışma planlandı. O yasa kapsamında bir düzenleme yapıldı, hemen arkasından yönetmelikle yasaya son şekli verildi. Bin arkadaşımız kıyıma uğradı.
Bunların yerine kim gelecek; Memur Senli, Eğitim Bir Senli idareciler gelecek. Gerçekten bu siyaseten yapılmış bir operasyondur. Bunun arkasından da görevden alınan müdür arkadaşlarımızın yerine gelecek Eğitim Bir Senli müdürler üzerinden de o okullardaki üyelerimiz teker teker istifaya zorlanacaklardır. Böyle bir kaos ortamını yaşıyoruz.”

Eğitimde kaos bitmiyor

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemini kaosa sürüklediğini iddia etti. Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda sendika üyeleriyle bir araya gelen Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Son müdürler düzenlemesinde yetkili sendikanın hazırladığı listedekilerin müdür olarak atandığını söyleyen Karaca, “Eğitim başlamadan her gün yeni bir genelge, yeni bir yönetmelik, yeni bir yasa ya da yeni bir yasa tasarısı çıkarıldı, çıkarılıyor ve çıkarılmaya da devam ediyor. Çıkarılan her yasa ve yönetmelikle eğitim çalışanlarının hakları ellerinden alındı. Öğrencilerimizin hakları ellerinden alındı. Veli ve öğrenci açısından da yeni kaosların kapıları açıldı. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu kaosla uğraşmak zorunda kalıyor. Okul idarecilerimiz için yeni bir kaos süreci başlatıldı. Okul idarecilerimiz de okullar açılmadan kendilerini bir kaosun içerisinde buldular” diye konuştu. 

EĞİTİMDE HER DÜZENLEME BİZİ KORKUTUYOR

Diğer bir sıkıntının TEOG yerleştirmesinde yaşandığını ve sıkıntının devam ettiğini ifade eden Karaca, “Eğitimimiz gerçekten büyük bir kaos. Millî Eğitim Bakanlığı hangi alanda bir düzenleme yaparsa o alanda sorunlar içinden çıkılmaz hale dönüşüyor. Biz, isteyen öğrencinin İHL veya Meslek Liseleri’ne gitmelerine saygı duyarız. Ama zorla kendi istemediği halde bu okullara yönlendirmek sadece siyasî bir projeye gençliğimizi alet etmek anlamındadır. Bu çocuklarımız zorla, zorlanarak belirli bir süre sonra bıktırılarak istenen okullarda tutulacak. Millî Eğitim Bakanlığı’nın ‘bir düzenleme yapacağım’ dediğini duyduğumuzda korkmaya başlıyoruz. ‘Aman bir düzenleme yapmayın’ diye haykırıyoruz her seferinde. Çünkü yaptıkları her düzenleme, yapacağız dediği her iyileştirme adıyla yaptıkları her çaba, her çalışma ne yazık ki eğitimde karşımıza kaos olarak çıkıyor. Biz Eğitim Sen olarak bunların siyaseten bilinçli olarak yapıldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 1181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.9.2014 10:02:00

    Adı MİLLİ eğitim olan bir müessesenin şahsa bağlı anlayışla eğitim olursa buna ne milli denir nede zaman ve çağa ayak uydurur.Hele hele ülkemizde İSTİSMAR ve ART NİYET ile hareket edip görev yaptığını zannedenler olduğu müddetçe bu sıkıntı sürer gide.
    Adı gibi herşeyi MİLLİ olacak ve MANEVİYAT olmadan,ikinci plana atılmadan oolan bir eğitim işte o zaman ülke insanımıza müslüman cemiyetimize katkı verebilir.Aksi takdirde sütçü beygiri gibi dön dolaş eğtim geriye gider yavaş yavaş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı