"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MÜSLÜMAN KONSEYİ: İngiltereli Müslümanlar endişeli

03 Eylül 2014, Çarşamba
İngiltere’de hükümetin Irak ve Suriye’de savaşan ya da bunu planlayan marjinal gruplara karşı sıkı güvenlik tedbirleri almaya hazırlanması Müslümanları endişelendirdi. Britanya Müslüman Konseyi, çıkarılması düşünülen yasaların Müslümanlar arasında rahatsızlığa sebep olacağı ve hedeflenenin tersi sonuçlar doğurabileceği ikazını yaptı.
Müslüman Konseyi İngiltere’yi uyardı
    
İngiltere’de hükümetin Irak ve Suriye’de savaşan ya da bunu planlayan marjinal gruplara karşı sıkı güvenlik tedbirleri almaya hazırlanması Müslümanları endişelendirdi. Britanya Müslüman Konseyi, çıkarılması düşünülen yasaların Müslümanlar arasında rahatsızlığa sebep olacağı ve hedeflenenin tersi sonuçlar doğurabileceği uyarısını yaptı. The Guardian gazetesine konuşan Konseyin Genel Sekreter Yardımcısı Harun Khan, “Hükümetin, bu çocukların neden o yola sürüklendiğini anlaması için bizimle konuşması gerekiyor. En büyük problemlerden biri bu konunun devamlı gündemde tartışılıyor ve insanların sahip olduğu pasaportlarıyla rahatsız edici şekilde denetleniyor olması. Bu yüzden Müslüman gençler daha çok radikalleşmeye başlıyor” dedi. Britanya Galler Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Saleem Kidwai ise çözüm için İçişleri Bakanlığı’nın Britanya Müslüman Konseyi’yle irtibat halinde olması gerektiğini, böylelikle diyalog sürecinin başlayabileceğini belirtti.
Okunma Sayısı: 753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı