"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail yine geriyor

03 Eylül 2014, Çarşamba
KALICI ATEŞKESİN GÖRÜŞÜLDÜĞÜ GÜNLERDE, İSRAİL’İN BATI ŞERİA’DAKİ GENİŞ ÇAPLI HUKUKSUZ ARAZİ İŞGALİNE DÜNYADAN TEPKİLER YAĞIYOR.
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İsrail’in Batı Şeria’da 4 bin dönümlük araziye el koyarak, hazineye geçirilmesi kararından geri dönmesi için İsrail hükümetine çağrıda bulundu. Hammond, “Önceliğin Gazze’deki ateşkese verilmesinin gerektiği bir zamanda böylesine bir kararın alınması yanlış bir değerlendirme. Bu karar İsrail’in uluslar arası toplumdaki duruşuna ciddî zarar verecektir” ifadelerini kullandı. Hammond, “Yerleşim yerleri uluslar arası hukuka göre yasadışı, barış için engel teşkil ediyor ve iki devletli çözüme ulaşılması için müzakerelerin acilen yeniden başlatılması gereken zamanda bizi bu amaçtan uzaklaştırıyor” diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise “Bu karar geçerli olursa, yanlış zamanda yanlış bir mesaj verilmiş olacaktır. Almanya hükümeti, İsrail ordu yetkililerinin bu kararı gözden geçirmelerini beklemektedir” ifadelerini kullandı. Fransa Dışişleri Bakanlığı da, İsrail’in Batı Şeria’da 4 bin dönümlük araziye el koyma kararını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’e “bu kararından vazgeçmesi” çağrısı yapıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da kararı kınayan bir açıklama yaparak, son günlerde sağlanan Filistin ile İsrail arasındaki ateşkes ortamının olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu. Batı Şeria’daki İsrail Hükümetinin Koordinatörlüğü’nden geçen hafta sonunda yapılan açıklamada, Gush Etzion yerleşim alanları sınırında bulunan arazinin hazineye geçirildiği belirtilerek, “Bu, Hamas tarafından kaçırılan 3 Yahudi yerleşimci olayından sonra alınmış bir karardır” denilmişti.
Okunma Sayısı: 530
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı