"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İkramiye ayıbı bitmeli

03 Eylül 2014, Çarşamba
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Türk lirasından 6 sıfır atılması dolayısıyla bazı vatandaşlara düşük emekli ikramiyeleri ödenmesi sorununun çözümü için ilgili kurum temsilcilerini bir araya getirdi.
KDK Toplantı Salonunda Ombudsman Abdullah Cengiz Makas başkanlığındaki toplantıya, Hazine Müsteşarlığı, SGK, Maliye Bakanlığı yetkilileri ile KDK uzmanları katıldı. Taraflar, uzun yıllar emekli sandığına tabi olarak çalışmasının ardından görevinden ayrılıp SSK veya Bağ-Kur’a bağlı çalışan ve buralardan emekli olan vatandaşlara, emekli sandığına tabi çalışmaları karşılığında kendilerine emekli ikramiyesi ödenmesi hususunu görüştü. Toplantıda konuşan Ombudsman Makas, şikâyetçi vatandaşların başvurusunun haklı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Uzun yıllar emekli sandığına tabi olarak devletine hizmet etmiş kişilerin sırf son çalıştıkları statünün Emekli Sandığı olmaması nedeniyle emekli ikramiyesi alma hakkından yoksun bırakılmamaları gerekiyor. Sonrasında yargı kararıyla ödenmesi kesinleşen ikramiyelerin, yapılan hesaplamaların ardından Türk lirasından 6 sıfır atıldığı gerekçesi ile 6 basamağın silinerek ‘ikramiye’ adı ile bir ödeme yapılmasının, Yargıtay Hukuk Genel Kararında vurgulanan ‘külfet-nimet dengesini’ korumadığını, ‘sisteme duyulan güveni’ ve ‘sosyal adalet duygusunu’ zedelediğini düşünüyoruz. KDK olarak, kararda, ilgili yılların katsayıları esas alınarak hesaplanması ve alım gücü denkleştirilerek ödeme yapılmasını istedik.”
Okunma Sayısı: 577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı