"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk narenciye hasadı yapıldı

03 Eylül 2014, Çarşamba
Hatay’ın Erzin ilçesinde yılın ilk narenciye hasadı yapıldı.
Bölgede ilk defa Erzinli çiftçi Abbas Demir’in yetiştirdiği 2 yaşındaki Early cinsi mandalinanın kilogramı dalında 1 liradan satıldı. Yılın ilk ürününü tanınmış bir marketler zinciri satın aldı. Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’sini karşılayan ve bölgede narenciyenin başşehri diye bilinen Erzin’de, yılın ilk narenciye hasadı başladı. Ekim ve Kasım aylarında yetişen mandalina cinsine Okitsu’dan sonra daha erkenci bir cins eklendi. Early cinsi mandalina, rehası, sulu olması ve içinin kırmızı rengiyle dikkat çekiyor. Hürriyet Mahallesi’nde bulunan çiftçi Abbas Demir’e ait narenciye bahçesinde yapılan hasatta, işçiler yılın ilk ürününü dalından kesti. Sabah erken saatlerde başlayan kesimde özenle toplanan mandalinalar, kasalara yerleştirilerek kamyona yüklendi. 
Okunma Sayısı: 545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı