"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteler öğrencilere 10 yıl borçlandı

06 Eylül 2014, Cumartesi
Yargıtay; öğrencinin vakıf üniversitesine ödemiş olduğu başarısız kaldığı derslere ilişkin ek ücretlerin üniversite açısından sebepsiz zenginleşme teşkil edeceğini, alınan bu ücretlerin öğrenciye geri ödenmesi gerektiğine dair karar verdi.
Üniversiteler öğrencilerine 10 yıl borçlandı

Yargıtay; öğrencinin vakıf üniversitesine ödemiş olduğu başarısız kaldığı derslere ilişkin ek ücretlerin üniversite açısından sebepsiz zenginleşme teşkil edeceğini, alınan bu ücretlerin öğrenciye geri ödenmesi gerektiğine dair karar verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Av. Cevat Kazma “Yargıtay’ın aldığı karara göre vakıf üniversiteleri bu ücreti öğrencilere geri ödemek zorunda. Öğrenciler, Yeni Borçlar Kanunu’na göre bu ücretleri her durumda 10 yıl geriye dönük olmak üzere mahkeme yoluyla alabilecektir” şeklinde konuştu. Av. Cevat Kazma, yaz okulu ücretlerinin bu kapsamın dışında kaldığını vurguladı. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler başarısız oldukları dersler için 2. kez ücret ödemek zorunda kalıyordu. Bu durumu yaşayan ve aynı dersi alırken tekrar para ödeyen bir öğrencinin açtığı davada Yargıtay öğrenciyi haklı bularak vakıf üniversitesinin sebepsiz zenginleşmeye yol açtığı nedeniyle ücreti öğrenciye geri ödemesine hükmetti. Vakıf üniversitelerinde okuyan diğer öğrencilerin ödediği ücretler için de emsal teşkil eden kararla birlikte öğrenciler ödedikleri miktarı Yeni Borçlar Kanunu’na göre 10 yıl şgeriye dönük olmak üzere alabilecek.  
Okunma Sayısı: 1202
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı