"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gıda sektöründeki Stokçulara dikkat!

13 Eylül 2014, Cumartesi
İstanbul Tüccarlar Kulübü üyesi Alper Önel, gıda fiyatlarındaki artışın yalnızca Türkiye’de değil, dünya piyasalarında da yaşandığını belirtti. Önel, Türkiye’de stok yapan bir kesim olduğunun altını çizerek bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Gıda fiyatlarında artış sürebilir, stokçulara dikkat
Dünyada gıda fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Hava şartları, dövizdeki hareketlilik hatta petrol fiyatlarında artış dahi fiyatları etkiliyor. Türkiye’de ise dikkat edilmesi gerekilen konu stokçular. Lisanslı depoculuk ile bu sorun çözülebilir. Enflasyon, Haziran ayında gıda fiyatlarındaki aşırı yükseliş sonrası yıllık bazda 3 ayın zirvesini gördü. Orgin Agro Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Tüccarlar Kulübü Gıda ve Tarım Komisyonu Başkanı Alper Önel, gıda fiyatlarındaki artışın yalnızca Türkiye’de değil, Dünya piyasalarında da yaşandığını belirterek “Eğer sorun çözülmez ise önümüzdeki yıllarda tüm dünyada tarım ürünleri üretiminden düşüş ve buna bağlı olarak da fiyat artışı kaçınılmaz olacaktır” dedi. Önel, ayrıca fiyatların birçok sebebe bağlı olarak artış gösterdiğini, ancak Türkiye’de stok yapan bir kesim olduğunun altını çizdi. Önel, stokçuluğa karşı da lisanslı depoculuk önerisinde bulundu.
Okunma Sayısı: 1058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı