"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Su, Kıbrıs’a barış getirebilir

16 Eylül 2014, Salı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kıbrıs’ta su sorununun sadece Türk tarafında değil, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde de olduğunu belirterek, Türkiye’den adaya gelecek suyun müzakere sürecine olumlu katkılar yapacağının kesin olduğunu söyledi.
Su, Kıbrıs’a barış getirecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kıbrıs’ta su sorununun sadece Türk tarafında değil Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde de olduğunu belirterek, Türkiye’den adaya gelecek suyun müzakere sürecine olumlu katılar yapacağının kesin olduğunu söyledi. Bakan Hamit Bakırcı, Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nde gelinen son durumu AA muhabirine değerlendirdi. Bakırcı, KKTC’de “asrın projesi” olarak adlandırılan projenin hava koşullarının el verdiği 70 çalışma günü içinde tamamlanacağını ifade ederek, bu yılın sonuna doğru adaya ana vatan Türkiye’den suyun kavuşmuş olacağını kaydetti. Bakırcı, adada yaşayan iki toplumun her şeyi ile birbirine muhtaç olduğunu belirterek, “Dolayısı ile güneyde bulunan doğalgaz zenginliği de bu adanın malıdır. Türkiye’den gelecek olan su da bu adanın malı olacağını düşünürsek gelecek suyun müzakere sürecine çok olumlu etkisi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Okunma Sayısı: 705
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı