"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OAC’li Müslümanlar hacca gidemiyor!

16 Eylül 2014, Salı
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde güvenlik durumu ve maddi zorluklar sebebiyle halk için hac ibadetini yerine getirebilmek neredeyse hayal oldu.
 Ülkedeki çatışmaların güvenliği tehdit etmesi ve maddi durumun yetersiz olması sebebiyle başta başşehir Bangui ile kuzeydeki Boda ve Yaloke şehir sakinleri olmak üzere birçok Müslüman, hac ibadetini yerine getiremiyor. Ömer Kobine Layama adlı imam, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun Müslüman toplumu hedef alması sebebiyle her sene yapılan hac organizasyonlarının bu sene zor düzenlenebileceğini vurguladı. Anti-balakaların saldırılarının Müslümanların maddi zarara uğramasına yol açtığını belirten Layama, organizasyonların yapılabilmesi için ülkedeki uluslararası güçlere ümit bağlandığını belirtti. İmam Layama, “İyi niyetli tüm ülkelere sesleniyorum, lütfen bir uçak göndererek veya maddi yardımda bulunarak hacca gitmemizi sağlayın” ifadesini kullandı.
Okunma Sayısı: 423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı