"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân kurslarına Çin zulmü sürüyor

16 Eylül 2014, Salı
Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde “yasa dışı olarak dini eğitim ve propaganda yapıldığı” öne sürülen Kur’ân kurslarına yönelik operasyon düzenlendi.
 Sincan yerel resmî basınının emniyet yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, Urumçi şehrinde “yasa dışı propaganda, dinî faaliyet ve dinî internet yayımı yapmakla” suçlanan 35 kişi tutuklandı. Şehrin 26 noktasındaki Kur’ân kurslarını hedef alan operasyonlar sonucu “47 yasa dışı organizasyonun çökertildiği” savunuldu. Burada eğitim gören 190 çocuğun akıbeti hakkında ise bilgi verilmedi. Bölgede son yıllarda meydana gelen birçok olay Çin hükümeti tarafından “radikal ve bölücü gruplarla” ilişkilendiriliyor. Ancak merkezi ve yerel yönetim bu olaylardaki tutuklama, gözaltı ve operasyonlara ilişkin ayrıntılı bilgi vermiyor. Çin dışındaki Uygur gruplar eyalette çocukların “medreselerde” eğitim görmesine müsaade edilmediğini ifade ederken, ailelerin bu sebeple çocuklarını gizli olarak dini eğitim veren Kur’ân kurslarına gönderdiği belirtiliyor. Çin yönetimi, son dönemde ülke genelinde “terörle mücadele” adı altında önlemlerini artırıyor. “Bölücü” olduğu iddia edilen kişilerle ilgili detaylı bilgiler genelde kamuoyu ile paylaşılmıyor, sadece verilen cezalar resmî medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor. 
Okunma Sayısı: 880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı